denizdejarssistemleri01

 

Deniz Deşarjı Tesisleri Tasarımı
Atıksu, Termal ve Tuzlu Su Deşarjları
Yazar: Prof. Dr. İzzet Öztürk
Basım Yılı: 2023
Sayfa Sayısı: 459
Kağıt Tipi: 80 gr. ivory kağıt
Baskı Şekli: Renkli
Kapak: Ciltli
Ebat: 16x24
ISBN: 78-975-561-551-6
E-ISBN: 978-975-561-556-1
     

 

Bu kitap üniversitelerin Çevre Mühendisliği Bölümlerinde okutulmakta olan Deniz Deşarj Sistemleri dersinin temel konularını ihtiva etmektedir. Toplam 14 bölümden oluşan bu eserle Atıksu, Termal ve Tuzlu Su Deşarj Tesisleri Tasarımı ve inşasına esas teşkil edecek temel bilgilerin verilmesi hedeflenmiştir. Konuların daha iyi anlaşılabilmesi için çok sayıda çözümlü problem verilmiş ayrıca kitap sonuna detaylı bir proje örneği eklenmiştir. Bu arada daha önce Su Vakfı tarafından yapılan ikinci baskıda tespit edilen bazı yazım hataları düzeltilerek metin güncellenmiş ve birçok bölümün içeriği yeniden düzenlenmiştir. Kitabın yeni hali ile Derin Deniz Deşarjı tesisleri tasarımı için gerekli tüm temel konuları kapsadığı düşünülmektedir. Uzun yıllara dayalı büyük bir bilgi ve tecrübe birikimini yansıtan bu eserin öğrencilerimize ve meslektaşlarımıza faydalı olması en samimi dileğimdir.

Kitabın gözden geçirilmiş üçüncü baskısının yeniden İTÜ’de 250. Kuruluş Yılı faaliyetleri kapsamında basımını sağlayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya şükranlarımı sunarım. Gözden geçirilmiş üçüncü baskıyı büyük bir itina ile gerçekleştiren basımevi çalışanlarına da teşekkür ederim.
Kitabın yayına hazırlanmasındaki değerli katkıları dolayısı ile Bölüm Yazarı meslektaşlarım Prof. Dr. A. Fuat Aydın, Prof. Dr. Semih Nemlioğlu, Prof. Dr. Ali Ertürk, merhum Prof. Dr. Hasan Z. Sarıkaya ve Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya, üçüncü basımdaki katkıları için Dr. Öğr. Ü. Hüseyin Güven’e, Çevre Y. Müh. Filiz Ö. Daşkıran, Y. Müh. Aslı Ö. Sabuncugil, Çevre Y. Müh. Malhun Fakıoğlu ve Çevre Y. Müh. Elif Zeynep Deneri ve Çevre Müh. Serra Selin Övez’e teşekkürlerimi sunarım.

Eserin İTÜ’de yeniden basımına izin veren Su Vakfı Yönetim Kurulu’na teşekkür ederim.

Bu kitabı başta bu mesleği seçmeme vesile olan Sayın Hocam Prof. Dr. M. Nevzat Kor olmak üzere yetişmemde emeği geçen herkese, aileme ve kıymetli öğrencilerimize ithaf etmek isterim.

Prof. Dr. İzzet Öztürk
Ayazağa, Ekim 2022