İTÜ Yayınevi, 13 Ekim günü Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun da katıldığı açılış töreniyle Mustafa İnan Kütüphanesi’nde yeni yüzüyle hizmete yeniden başladı.
İTÜ Yayınevi, köklü tarihinin izinde yeniden yapılandırılarak Mustafa İnan Kütüphanesi’nde faaliyetlerine devam edecek. 13 Ekim günü yapılan törenle yayın hayatına dönen İTÜ Yayınevi ile ilgili Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu yaptığı konuşmasında; “Yol gösterici ve lider üniversitelerin ön plana çıkan yönlerinden biri de bilimsel yayın faaliyetlerine verdikleri önemdir. Bizler de halihazırda birçok yayın çıkarmış bir üniversite olarak akademik kitap ve dergi yayınını çok önemsiyoruz,” dedi.
225 yıllık köklü yayıncılık tarihi
İbrahim Müteferrika’nın mirası olan matbaa takımlarıyla kurulan ve Mühendishane hocası Abdurrahman Efendi öncülüğünde 1797 yılında başlatılan Mühendishane Matbaası, kurulduğu yıldan 1906 yılına kadarki hizmetlerinde yüzden fazla eser bastı. Zor geçen savaş yıllarında yavaşlayan basım faaliyetleri Cumhuriyetimizin kuruluşuyla yeniden hız kazanmış ve her geçen yıl artan sayılarda yayın basıldı. Kuruluşundan günümüze dek İTÜ Yayınevi’nden çıkan bilimsel yayın sayısı 5 bine yaklaşmaktadır. Bu yıl yeniden yapılandırılan ve faaliyetleri tekrar hız kazanan İTÜ Yayınevi’nde şimdiden 7 adet eser basıldı. Ayrıca editörlüğünü akademisyenlerimizin üstlendiği 12 adet bilimsel derginin yayın faaliyetleri de İTÜ Yayınevi bünyesinde sürmekte.
Binlerce eser dijital ortamda
İTÜ Yayınevi’nin gerçekleştirdiği bir başka önemli hizmet de geçmiş yıllarda basılan binlerce eserin dijital ortama aktarılması oldu. Bugüne dek toplam 4.157 kitabın dijitalleştirilme çalışması tamamlanarak akademisyenlerin ve öğrencilerin kullanımına sunuldu.