Hacer SIVIL

 

Modeling Legitimate Whistleblowing
Yazar: Hacer ŞİVİL
Sayfa Sayısı:173
Baskı Şekli: E-kitap
Basım Yılı:2025
Ebat:16x24
E-ISBN:978-975-561-735-0

 

İhbarcılık, organizasyonlarda şeffaflığı, hesap verebilirliği ve etik davranışı sürdürmek için hayati bir araçtır. "Modeling Legitimate Whistleblowing" adlı eser, bu kritik uygulamayı kapsamlı bir şekilde analiz ederek tarihsel bağlamını, etik sonuçlarını ve pratik uygulamalarını inceliyor.
Dr. Hacer Şivil, vaka çalışmaları ve ampirik veriler de dahil olmak üzere geniş çaplı araştırmalara dayanarak, ihbarcılığın ayrıntılı bir analizini sunuyor. Kitap, ihbarcıların motivasyonlarını, karşılaştıkları zorlukları ve maruz kaldıkları sonuçları ele alırken, aynı zamanda ihbarcılığı şekillendiren hukuki çerçeveler ve kurumsal politikalar üzerine de derinlemesine bir bakış sunuyor. Ayrıca, sesini yükselten bireyler için destekleyici bir ortam oluşturmanın yollarına dair önemli içgörüler sağlıyor.
"Modeling Legitimate Whistleblowing", etik davranışı ve kurumsal sosyal sorumluluğu teşvik etmek isteyen öğrenciler, akademisyenler ve profesyoneller için vazgeçilmez bir kaynaktır.

Hacer ŞİVİL

Dr. Hacer Şivil, İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi bölümünde lisans, Işık Üniversitesi MBA programında yüksek lisans ve Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon alanında doktora eğitimini tamamlamıştır. 20 yılı aşkın eğitimcilik deneyimine sahip olan Dr. Şivil, 2006'dan beri İstanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Ayrıca, çift diploma programı koordinatörlüğü, müdür yardımcılığı ve dil akreditasyon koordinatörlüğü gibi çeşitli idari görevlerde bulunmuştur. Kurumsal ihtiyaçları karşılamak için odak grup çalışmaları koordine etmiş, ihtiyaç analizi süreçleri yürütmüş ve İstatistik Birimi ile Akademik Yazma Merkezi gibi önemli birimlerin kurulmasına katkıda bulunmuştur.
Dr. Şivil, İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu adına Mühendislik ve Teknoloji Akreditasyon Kurulu (ABET) ve İngilizce Dil Programı Akreditasyon Komisyonu (CEA) akreditasyon süreçlerini koordine etmiştir. Lisans İngilizce Hazırlık Programı (UPP) ve Çift Diploma Hazırlık Programı (DDP) için hem ilk akreditasyon hem de yeniden akreditasyon süreçlerine liderlik etmiştir. Sonuç olarak, kurum 2012-2017 ve 2017-2027 dönemleri için CEA akreditasyonu almıştır.
Kariyeri boyunca Dr. Şivil, Türkiye'de ve yurt dışında çeşitli eğitim programlarına katılmış, sunumlar yapmış ve akademik çalışmalar yayınlamıştır. Araştırma ilgi alanları arasında örgütsel vatandaşlık, meşru ihbar, yapay zeka, kalite güvencesi, akreditasyon, cinsiyet, eğitici eğitimi ve öğrenme teknolojileri bulunmaktadır.
Eğitimli ve deneyimli bir CEA saha inceleyicisi olan Dr. Şivil, Türkiye'nin uluslararası standartlara uygun dil eğitiminin kalitesini artırmaya adanmış ilk akreditasyon derneği olan Dil Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'nin (DEDAK) kurulmasında önemli bir rol oynamış ve bu misyona aktif olarak katkıda bulunmaya devam etmektedir.